Communicatie via data visualisatie

Data visualisatie is niet alleen "mooi" maar vooral een rijkere manier van communiceren. Een foto zegt meer dan duizend woorden, een visualisatie verwoord de betekenis van megabytes aan gegevens.

Elk applicatie vertegenwoordigd een vorm van data visualisatie. De weerbericht app, de app van de NOS, maar ook elke game presenteert informatie (data) aan de bezoeker en gebruiker. Data visualisatie is de bundeling van data net zoals een lichtstraal een bundeling van licht is, een bundeling van gerichte fotonen. Data is alleen goed te communiceren via de visualisatie. Data visualisatie is niet alleen de weergave van data maar ook de weergave van de analyse van de data. De data visualisatie geeft betekenis aan de gegevens.

Heeft uw bedrijf al nagedacht over de wijze waarop data binnen of buiten uw bedrijf wordt gecommuniceerd? Hoe communiceert u data aan uw cliƫnten? Neem contact op om in overleg een passend data dashboard te laten ontwerpen waardoor u klaarhelder kunt communiceren met uw doelgroep.


FaLang translation system by Faboba